Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Han tar över VK Media

Publicerad: 28 oktober 2020, 15:04

”Vi ska fortsätta utvecklingsresan hand i hand med våra läsare”, säger Jimmie Näslund, tillträdande vd för VK Media.

Foto: VK Media

Styrelsen har utsett en efterträdare till den tidigare vd:n Sture Bergman.


Ämnen i artikeln:

VK Media

Styrelsen var enig när de valde Jimmie Näslund som ny vd för VK Media efter Sture Bergman. Senast kommer Jimmie Näslund från mediebyrån Grit Media i Umeå och innan dess har han även varit vd på Sörmlands media. Han har även varit med och startat Tidningen7 och varit chefredaktör för Allehanda media. 

– Jimmie Näslund har i sina tidigare uppdrag visat på förmåga att leda i förändring och hålla en tydlig kurs även i svåra situationer. Hans kunskap och personliga egenskaper kommer att bli en viktig tillgång för VK Medias vidare utveckling, säger Agneta Marell, styrelseordförande för VK Media i ett pressmeddelande. 

Idag bor Jimmie Näslund i Arnäsvall utanför Örnsköldsvik men ska, i samband med hans nya uppdrag, flytta till Umeå tillsammans med sin familj. Han tillträder sin nya tjänst i december i år. 

– Mediebranschens utmaningar är större än kanske någonsin. VK Media har positionerat sig som digitalt framgångsrika och som en stark spelare i lokalsamhället: två ypperliga förutsättningar för att lyckas som lokalt mediehus. Vi ska fortsätta utvecklingsresan hand i hand med våra läsare och kunder och jag ser fram emot att få vara med på den, säger Jimmie Näslund i ett pressmeddelande. 

I VK Media ingår premiumtitlarna Västerbottens-Kuriren och Folkbladet, gratistidningen Totlat Umeå samt sajten Umeå X. Den lokala mediekoncernen äger även ett tryckeri som bland annat trycker Aftonbladet, Dagens industri, Expressen och Dagens Nyheter. 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

VK Media

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev