söndag26 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Han tar över Nynäshamns Posten

Publicerad: 4 april 2022, 09:49

Nynäshamns Postens nya chefredaktör David Klasson.

Foto: Kristina Laitinen

David Klasson blir ny chefredaktör för Nynäshamns Posten. Målet är att nå ut till unga par och barnfamiljer som har strömmat till orten. ”Vi märker att många av de yngre läsarna inte enbart är intresserade av dagsaktuella lokala nyheter”, säger han.

Ämnen i artikeln:

Bonnier News LocalDagspress

Joakim Wedholm

joakim.wedholm@dagensmedia.se


David Klasson började på Nynäshamns Posten 2007 och arbetat som allmänreporter, webbredaktör och sportreporter för att senare bli inhoppande nyhetschef och ställföreträdande ansvarig utgivare.

Nu utnämns han till chefredaktör för tidningen.

– Vi är väldigt glada att ha David på plats som ny chefredaktör och ansvarig utgivare för Nynäshamns Posten. Han visar en stor förståelse för de digitala kliv som tidningen behöver göra för att nå nya målgrupper och samtidigt värna de läsare vi har i dag. Som boende i Nynäshamn känner han lokalsamhället och förstår vad det är som intresserar och engagerar Nynäshamnsborna, säger Cecilia Ekebjär, redaktionell chef på Bonnier News Local i ett pressmeddelande.

”Här finns en växande småstad”

Det är just att hitta nya målgrupper som blir ett av hans uppdrag. Prognosen visar att befolkningen kommer öka med drygt 5 000 personer under 2020-talet. Bland annat ska han försöka locka unga par och småbarnsföräldrar som flyttat till Nynäshamn.

– Vi märker att många av de yngre läsarna inte enbart är intresserade av dagsaktuella lokala nyheter. De vill även få koll på lokalsamhället i ett bredare sammanhang och det menar jag att vi kan erbjuda dem, säger David Klasson.

– Jag vet redan hur intressant och roligt det är att bevaka Nynäshamns kommun och ha nära kontakt med våra läsare. Vårt bevakningsområde är mycket mer mångsidigt än man först kan tro. Här finns en växande småstad, som även fungerar som hela Stockholmsregionens port mot Östersjön. Här finns också väldigt speciella landsbygdsmiljöer, alldeles i närheten av landets huvudstad. Den nya rollen innebär att jag får chansen att lära mig ännu mer om kommunen och det samhälle som vi lever i, fortsätter han.

LÄS OCKSÅ: Tre år efter Bonniers Mittmedia-förvärv  – så har verksamheten påverkats

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev