Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Han tar över NWT-gruppen

Publicerad: 28 maj 2020, 09:09

Det blir Sture Berman som efterträder Mats Muregård i rollen som vd för NWT-gruppen.

I oktober tillträder Sture Bergman, i dag vd för VK Media, som ny vd för NWT-gruppen. Han ersätter Mats Muregård.


Ämnen i artikeln:

NWTSture Bergman

Sture Berman är ett välkänt ansikte i mediebranschen. I dag är han vd för VK Media i Umeå. Tidigare har han varit vd och chefredaktör för Norrbottens-Kuriren i Luleå samt chefredaktör för Västerbottens-Kuriren i Umeå.

– Vi är mycket glada för att kunna rekrytera Sture Bergman som ny vd för NWT-gruppen. Han är en erfaren ledare som vi tror kan fortsätta utveckla NWT-gruppens alla verksamhetsgrenar, säger delägaren Victoria Svanberg, i ett pressmeddelande.

Mediehusets nuvarande vd Mats Muregård, som haft posten sedan 2009, har för avsikt att lämna under året – vilket varit känt sedan tidigare.

– Mats Muregård har under sitt långa och framgångsrika ledarskap bidragit till att NWT-gruppen stärkt sina positioner inom media, byggt upp en egen distributionsorganisation och växt inom fastighetsområdet, fortsätter Victoria Svanberg.

LÄS OCKSÅ: NWT: ”Framgångsrikt med tätt samarbete mellan redaktion och privatmarknad”

Sture Bergman tillträder sin nya roll den 1 oktober.

– Jag ser fram emot att ta över stafettpinnen från Mats Muregård och leda ett av Sveriges mest välskötta medieföretag. Jag får göra det i en extremt spännande och omvälvande tid då den digitala prenumerationsmodellen tar fart samtidigt som vi brottas med hård konkurrens från de stora digitala plattformarna. NWT-gruppen har, med alla sina medarbetare, ledning, styrelse och ägare all anledning att ta sig an dessa utmaningar och möjligheter med tillförsikt, säger Sture Bergman, i en kommentar.

Som vd för VK Media har Sture Bergman haft en nyckelroll i samarbetet mellan norska Polaris Media, NWT-gruppen och VK Media, vilka tillsammans köpte en majoritet i västsvenska Stampen Media i fjol.

– Vi välkomnar Sture till Karlstad och Värmland. Vår förhoppning är att samarbetet inom vår allians kommer att fördjupas ytterligare med Sture Bergman som vd för NWT Gruppen, säger Staffan Ander, chefredaktör för NWT och delägare i NWT Gruppen.

LÄS OCKSÅ: Tio mediehus om de viktigaste intäkterna framöver

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

NWTSture Bergman

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev