Han tar över Dalarnas Tidningar

2014-08-26 12:58  

Carl-Johan Bergman blir ny chefredaktör och ansvarig utgivare för Dalarnas Tidningar.

Han tillträder i oktober och efterträder Ewa Wirén som då går i pension.

Carl-Johan Bergman är 31 år och började på Dalarnas Tidning som sportreporter. Han har bland annat jobbat som sportreporter och nyhetschef på tidningen och kommer närmast från rollen som redaktionschef och ansvarig för valprojektet #kandulova. Han har även jobbat en period som nyhetschef på Expressen.

– Jag ser med spänning fram emot uppdraget. Möjligheten att tillsammans med duktiga medarbetare vidareutveckla DT som den självklara nutidsförmedlaren för alla som bor i Dalarna, eller har en relation till länet, är spännande. Men att bli chefredaktör för DT är också ytterst hedrande med tanke på den ställning och den relation vi har med vår publik, säger Carl-Johan Bergman i ett pressmedddelande.

Han kommer under hösten att utvecka tidningens tv-satsning med nya format.

– Med Calle Bergman får DT en chefredaktör som säkrar vår digitala tillväxt på vårt största marknadsområde. DT  är loket i MittMedias rekordstarka digitala utveckling och redaktionen  visar att rätt paketerad är digital lokaljournalistik mycket relevant för vår publik. Här är Calle Bergman en nyckelperson och jag är glad över att han nu har tackat ja till att fullt ut axla ansvaret genom att tillträda som chefredaktör, säger ägaren MittMedias redaktionella chef AnnaKarin Lith.

                   

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt