söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Han skriver bok om Lundin och Bildt

Publicerad: 10 februari 2012, 05:54
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:26

Journalisterna Leo Lagercrantz och Jens Christian Brandt skriver en bok om Lundin Petroleum.


RL

Rebecka Lindberg


Leo Lagercrantz har varit en hög röst i debatten om Lundin Petroleum affärer i Etiopien. Nu skriver han en bok om bolaget.

– Den kommer handla om alla involverade, inte bara Lundin och Bildt. Det finns många som inte vet att de själva är involverade, genom till exempel AP-fonder, säger Leo Lagercrantz till dagensmedia.se.

Det har tidigare skrivits böcker om Lundin Petroleum, men Leo Lagercrantz säger att de kommer ta ett bredare grepp i sin bok.

– Vi kommer även att ge en historisk bild. Det är jättespännande att ett land som Sverige som oftast ligger långt fram när det gäller demokrati är inblandade. Det är också problematiskt att vår utrikesminister är involverad.

Han har länge följt Lundin Oils och skrivit om dem tidigare.

– Det finns två skäl att det blir aktuellt nu, det ena är Martin och Johan, det andra är den förundersökning om folkrättsbrott som nu görs hos Åklagarkammaren, säger Leo Lagercrantz.

Boken förväntas vara klar till hösten och ges ut på Leopard förlag. Leo Lagercrantz var tidigare debattredaktör på Expressen samt grundare av Newsmill.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev