Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Han har gjort mest för svensk morgonpress

Publicerad: 11 Mars 2011, 11:34
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:18

Igår utsåg Svea den säljare ”som gjort mest för svensk morgonpress” under det gångna året.


Sedan 2008 delar Svea ut priset bland de säljare på tidningar och paket som har möjlighet att sälja Svea, exempelvis DN, GP, och Mediekompaniet. Man tittar bland annat på hur många offerter som säljaren skickat, antalet affärer, den största affären, mediebyrå- och kunddragningar, samt pratar med kunderna.

Owe Ericson vann priset. Han får nu sitt namn ingraverat på en vandringspokal, och ett resestipendium.

Enligt Johan Ankarswed, vd på Svea, var det ett lätt val:

– De kunder och förmedlare som jag har pratat med sade alla två saker; Ove är engagerad och sätter alltid kunden i centrum, och han är lika glad för en liten eftertextannons som för en Sveaaffär för flera miljoner kronor.

Owe Ericson är glad när dagensmedia.se når honom:

– Det här är jätteroligt. Jag har jobbat med morgonpress i 26 år och hela tiden sett det som ett huvudmedium. Det är roligt att få uppskattning för det, säger han.

Vad betyder priset för dig?

– Jag har ju fått pris i andra sammanhang också, men det var väldigt roligt. Jag blev helt darrig i kroppen – det är väl en positiv reaktion. Dessutom är jag inne på övertid, det här är mitt andra år som pensionär, och det visar att åldern är inget hinder.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.