lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Han ersätter Karin Olsson

Publicerad: 13 maj 2022, 05:27
Uppdaterad: 13 maj 2022, 06:20

Victor Malm tillträder rollen som kulturchef den 1 juni.

Foto: Olle Sporrong

UPPDATERAD. Expressen-redaktören Victor Malm har utsetts till Karin Olssons efterträdare. ”Jag hoppas att vi trots alla domedagsprofeter fortsätter hålla den litteraturkritiska fanan, den estetiska fanan, väldigt högt”, säger han.

Ämnen i artikeln:

ExpressenKarin OlssonToppnyheter förmiddag

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


Sedan 2019 har Victor Malm varit redaktör för Expressens kultursida. Nu tar han klivet upp som kulturchef för tidningen i samband med att nuvarande kulturchef Karin Olsson lämnar i juni. 

Victor Malm har arbetat som litteraturkritiker för Expressen sedan 2013 och disputerat i litteraturvetenskap vid Lunds universitet. När Dagens Media når Victor Malm på morgonen beskriver han steget upp som både hedrande och uppfodrande. 

– Jag har blivit vuxen på Karin Olssons kultursidor och lärt mig tänka och skriva. Allt jag vet om journalistik har jag lärt mig genom att verka tillsammans med henne. Att förvalta det arvet och leda det in i framtiden känns fantastiskt, säger han. 

Hur kommer man märka att det är just du som är kulturchef på Expressen?

– Bra fråga. Skillnaden mellan mig och Karin Olsson är att jag från början kommer från litteraturkritiken, det var så jag kom in på kultursidorna. Det är min bakgrund och jag har disputerat i litteraturvetenskap. Så jag hoppas att vi trots alla domedagsprofeter fortsätter hålla den litteraturkritiska fanan, den estetiska fanan, väldigt högt. Och driver allt det in i framtiden på de sätt som är nödvändiga. Men det är omöjligt att säga, det här är ett uppdrag som man inte vet vad det är innan man börjar tror jag. Jag ser mycket fram emot att sätta mitt avtryck.

Ser du några utmaningar med att vara kulturchef för Expressen?

– Det är en sida som ska vara vågad, ska vara vass, ska göra det oväntade hela tiden och med det finns det alltid risk att man både upprör och berör. Det är definitivt en utmaning men en jag ser fram emot att anta. 

Victor Malm tillträder sin nya roll den 1 juni.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev