Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag25.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Han dementerade allt – utan att ens prata med vikarien

Publicerad: 25 Februari 2011, 11:03
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:19

Utan att ens prata med den drabbade vikarien skickade Hallands Nyheters chefredaktör Anders Svensson ut ett internmejl där han dementerar hennes och dagensmedia.se:s uppgifter.


Den kvinnliga vikarien upplever, enligt ett internt mejl, att hon blivit mobbad, utfryst och motarbetad av Hallands Nyheters nyhetschef Elisabeth Bäck.

Som dagensmedia.se tidigare berättat har det lett till att den lokala fackklubben kopplats in, och att ett möte kommer att hållas med ledningen på måndag.  

I ett internmejl som dagensmedia.se tagit del av bemöter nu chefredaktör Anders Svensson uppgifterna – och tar sin nyhetschef i försvar – trots att han överhuvudtaget inte varit i kontakt med vikarien i fråga.

Anders Svensson skriver i sitt mejl om dagensmedia.se:s rapportering och vikarien, som nyligen genomgick en omfattande operation:

”Jag tror ingen av oss som jobbar här känner igen oss… …uppgifterna är INTE korrekta”.

Den kvinnliga vikarien har valt att svara på chefredaktörens brev i internmejlen till redaktionen på Hallands Nyheter. Där förklarar hon, enligt dagensmedia.se:s källor, hur sviken hon känner sig:

”Jag hade tänkt avvakta måndagens möte men eftersom du gått ut med den här informationen så reagerar jag. Framför allt på att du skriver att inget stämmer av det som skrivits… Hur kan det komma sig att DU i så fall inte kontaktat mig?”

Den kvinnliga vikarien fortsätter att beskriva hur ”illa vid sig” hon tagit av att hennes chefredaktör inte kontaktat henne:

”att jag.... inte ens var värd att hälsa på… Jag blir också lite beklämd över att du uttrycker ditt HUNDRAPROCENTIGA stöd för Elisabeth när du… inte ens önskat höra min version.”

Hon avslutar sitt brev riktat till chefredaktör Anders Svensson:

”Tidigare hade jag min HEDER kvar men den har ju du nu tagit död på. Till er som givit mig stöd och uppmuntran vill jag säga tack.”

För dagensmedia.se förklarar chefredaktör Anders Svensson varför han inte tagit kontakt med vikarien:

– Jag har ingen anledning att prata med den personen, eftersom den personen har valt att gå till fackklubben.

Varför gör det att du inte tagit en egen kontakt?

– Man har ju rätten i det här landet att välja om man vill företräda sig själv, eller låta sig företrädas av facket, säger Anders Svensson.

Niclas Rislund

niclas@dagensmedia.se

Stephan Drenzel

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.