Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Han blir TU:s nya vd: ”En av grundbultarna i demokratin”

Publicerad: 9 mars 2021, 11:31

Johan Taubert blir ny vd för TU – Medier i Sverige. Han är i dag förlagsdirektör på Story House Egmont.

Foto: TU

Johan Taubert blir ny vd för TU – Medier i Sverige. Han är i dag förlagsdirektör på Story House Egmont.


Ämnen i artikeln:

TUTidningsutgivarnaThomas MattssonEgmontEgmont Publishing

Johan Taubert tillträder sin nya tjänst efter sommaren, enligt ett pressmeddelande. 

– Det TUs medlemmar står för och representerar är en av själva grundbultarna i en välmående demokrati, och att vi har en rik och blomstrande mediemångfald ligger därför i hela samhällets intresse. Att få bli vd för TU och jobba på uppdrag av TU:s medlemmar känns både viktigt och hedrande, säger Johan Taubert, i pressmeddelandet. 

Johan Taubert har tidigare varit reporter på Södermanlands Nyheter, Svenska Dagbladet, Aftonbladet och Expressen. Han har även varit presschef på LRF, chefredaktör på Land Lantbruk och förlagschef på LRF Media. 

Sedan 2016 är han förlagsdirektör på Story House Egmont. Det ansvarar han för Egmonts svenska tidskriftsverksamhet – som utgörs av ett 30-tal titlar, bokutgivning, events och digitala affärer. Han är även vice ordförande i Sveriges Tidskrifter.  

– Jag är väldigt glad att få välkomna Johan Taubert som TU:s nye vd. Johan har gedigen kompetens och erfarenhet från mediebranschen genom fler olika roller, kommenterar Victoria Svanberg, ordförande för TU – Medier i Sverige. 

Tills att Johan Taubert tillträder sin vd-tjänst fortsätter Thomas Mattsson, senior rådgivare på Bonnier News och styrelseledamot i TU, som tillförordnad vd. 

David Gustavsson

Reporter

david.gustavsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev