Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Han blir ny sportchef på Expressen

Publicerad: 7 november 2022, 10:08

”Det känns väldigt roligt och stimulerande att få leda sporten i en nystart”, säger Linus Sunnervik.

Foto: Olle Sporrong/Expressen

Biträdande sportchefen Linus Sunnervik blir sportchef. Samtidigt blir Pontus Weinemo strategisk chef med uppdraget att utveckla Expressens sportprodukter.

Ämnen i artikeln:

ExpressenNyheter

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


Det blir den nuvarande biträdande sportchefen Linus Sunnervik som tar över rollen som sportchef på Expressen när Kalle Forssell lämnar senare i höst. 

Samtidigt intar affärsutvecklingsansvarig Pontus Weinemo rollen som strategisk chef med ansvar för produktutveckling. 

Expressen har på den senaste tiden växlat upp sina satsningar på sport genom att bland annat investera i livesporträttigheter tillsammans med lokaltidningarna inom Bonnier News. 

Nyhetschef för sportredaktionen är David Carlsson tillsammans med Sara Bratell som är planeringsredaktör. Nyhetsdesken har dessutom utökats med två samordnare i syfte att ytterligare förbättra breaking news-arbetet. En ny biträdande sportchef efter Linus Sunnervik ska rekryteras. 

– Det känns väldigt roligt och stimulerande att få leda sporten i en nystart. Medielandskapet har förändrats snabbt de senaste åren och på sporten har vi möjlighet att arbeta med fler plattformar än någonsin för att nå ut till vår miljonpublik. Med den här uppställningen känner vi oss starkt rustade och ser fram emot att leverera en nyhetsdriven, spännande och berättande sportjournalistik i framtiden, säger Linus Sunnervik, i ett pressmeddelande. 

Dagens Media har tidigare rapporterat om att Karin Skogh skulle ha ersatt Kalle Forssell i rollen som sportchef för Expressen. Hon hoppade dock av uppdraget efter bara tre veckor. Ett par veckor senare stod det klart att hon istället går till SVT

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev