Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Han blir ny redaktör för undersökande journalistik

Publicerad: 30 september 2019, 07:03

Hannes Delling är sedan tidigare politisk reporter på SvD.

Foto: Press/Janne Næss

Den tidigare politikerreportern Hannes Delling rekryteras till den nya tjänsten som redaktör för undersökande journalistik.

Ämnen i artikeln:

SvD

JVC

Julia V. Caesar


Efter en större undersökning av Svenska Dagbladets läsare genomför tidningen nu den största redaktionella satsningen på tio år. Nyhetsdesken byggs om till ett så kallat läsarnav, startsidan ska förbättras – och minst tio nya tjänster tillsätts. 

Läs mer: Svenskans största satsning på tio år – här är planen 

Hannes Delling kliver nu in i den nya tjänsten som redaktör för undersökande journalistik. Därmed kommer han att leda tidningens avdelningsöverskridande team för gräv och granskningar. I den nya tjänsten ska han utveckla och införa nya arbetssätt med ett tydligt mål: att ta fram starka avslöjanden. 

– Det ska bli väldigt roligt, jag tar mig an det här med stor entusiasm. Svenska Dagbladet har genom åren publicerat många prisvinnande avslöjanden. Nu ska vi ta nästa steg och utveckla våra granskningar ytterligare, inte minst visuellt, säger Hannes Delling i ett pressmeddelande. 

Hannes Delling är sedan tidigare politisk reporter på SvD. 

I arbetet med satsningen rekryterade SvD nyligen Anders Billing från Sveriges Radio, till rollen som ekonomiredaktör på SvD Näringsliv. 

Läs mer: SvD lanserar nya digitala tjänsten ”Morgonrapporten” 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev