torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Han blir ny chefredaktör på Hallands Nyheter

Publicerad: 11 februari 2021, 15:59

Ulf Niklasson blir ny chefredaktör för Hallands Nyheter som ges ut i Varberg och Falkenberg. På bilden syns Varberg. Bilden är ett montage. Foto: Stampen + Getty Images

Ulf Niklasson rekryteras från GP till ny chefredaktör för Hallands Nyheter.

Ämnen i artikeln:

HallandspostenHallands NyheterDagspress

DG


Ulf Niklasson började som annonssäljare på Göteborgs-Posten 1990, enligt ett pressmeddelande. År 2000 blev hans sportreporter på GP:s redaktion – och tre år senare sportchef på GP, en roll han hade fram till 2020, då han istället blev administrativ redaktionschef.

– Ulf har en gedigen journalistisk bakgrund, ett tydligt och uppskattat ledarskap och ett mycket starkt driv att få saker att hända. Denna kombination passar mycket bra för att leda Hallands Nyheter och alla duktiga kolleger i Varberg och Falkenberg på vår fortsatta resa att utveckla och fördjupa vår lokala kvalitetsjournalistik, säger Johan Hansson, koncernchef på Stampen Media, i pressmeddelandet.

Ulf Niklasson säger i en kommentar att Hallands Nyheter med framgång och under lång tid har producerat mycket bra lokal kvalitetsjournalistik. 

– Det känns fantastiskt att nu få lära känna redaktionen och vara med om att utveckla innehållet ännu mer. Jag kommer att ta med mig det självförtroende och den optimism vi har i Stampen Media in i den nya rollen och tänker göra mitt allra bästa för att utveckla HN:s styrkor ännu mer. Det här ska bli otroligt roligt. Jag känner mig väldigt stolt över att ha fått den här möjligheten, säger Ulf Niklasson, som tillträder i mars.

Han efterträder Viveka Hedbjörk som istället blir chefredaktör för Hallandsposten.

– Jag vill tacka Viveka för det fantastiskt fina jobbet hon har gjort på HN. Nu får Viveka lägga fullt fokus på HP samtidigt som hon leder vårt utvecklingsprojekt på Storgöteborg där vi kommer att satsa ännu hårdare på Kungsbacka-Posten, Mölndals-Posten och också starta Partille Tidning, säger Johan Hansson.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev