Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Han blir ny chefredaktör på Avesta Tidning

Publicerad: 28 augusti 2019, 08:50

Gabriel Ehrling Perers är uppväxt i Avesta.

Foto: Mikael Hellsten/Tobias Ahlén

Gabriel Ehrling Perers tar över rollen som chefredaktör på Avesta Tidning. Nu ska han få den lokala bevakningen i toppform. ”Nu kommer det bli en riktig lokaltidning igen”, säger han.


Ämnen i artikeln:

Dalarnas TidningarLokalpressMittmedia

Avestabon Gabriel Ehrling Perers blir ny chefredaktör och ansvarig utgivare på Avesta Tidning, en roll han tar över från Helena Nyman. 

Därmed lämnar han rollen som politisk redaktör för Dalarnas Tidningar, DT. Gabriel Ehrling Perers har också tidigare varit chefredaktör och ansvarig utgivare för idétidskriften Liberal Debatt. 

– Det känns jätteroligt. Det är en tidning jag växt upp med på köksbordet hemma. Att få komma hit och bli chefredaktör i ett skede då vi gör en rejäl satsning på den lokala journalistiken är extra kul, säger Gabriel Ehrling Perers. 

Med Gabriel Ehrling Perers som chefredaktör är visionen att Avesta Tidning ska bli ännu mer lokal i sin bevakning. 

– Nu kommer det bli en riktig lokaltidning igen, och det kommer märkas av både vad gäller tilltal och bevakning. Vi vill få med alla de inslag man ser i en större tidning fast med en lokal prägel, som debattmaterial och sport. 

I samband med det uttökar man också redaktionen med fyra journalisttjänster, och kommer därmed ha sex journalister på plats. 

– Den lokala tidningen är en jätteviktig del av den svenska pressen och demokratin. Gör vi inte det här gör ingen det. Det finns massor av berättelser här som behöver förmedlas. 

I februari annonserades det att Bonnier tillsammans med norska Amedia köper upp Mittmedia, som äger DT och därmed Avesta Tidning. Mittmedia hade fram tills dess kämpat med stora ekonomiska problem. 

Gabriel Ehrling Perers tillträder som chefredaktör och ansvarig utgivare den 2:a september. 

Helena Nyman fortsätter som chefredaktör och ansvarig utgivare för DT och dess titlar Falu Kuriren, Borlänge Tidning, Ludvika Tidning, Mora Tidning och Södra Dalarnes Tidning.

Julia V. Caesar

Reporter

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev