lördag23 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Han blir ny chefredaktör för TTELA

Publicerad: 21 oktober 2022, 12:04

Fredrik Hofflander blir ny chefredaktör för TTELA. Foto: Pressbild

Fredrik Hofflander har utsetts till ny chefredaktör för TTELA. Därmed lämnar han sitt uppdrag på Mölndals-Posten: ”Det ska bli väldigt spännande”

Ämnen i artikeln:

Stampen Media GroupJohan HanssonDagspress

Joakim Wedholm

joakim.wedholm@dagensmedia.se


Efter fem år som chefredaktör på Mölndals-Posten lämnar Fredrik Hofflander uppdraget och tar klivet in på TTELA:s redaktion där han blir chefredaktör. Johan Hansson, vd för Stampen Media, beskriver Fredrik Hofflander som en man med gedigen journalistisk ledarerfarenhet.

– Det är en styrka att vi internt kan hitta rätt kandidat till denna viktiga roll inom företaget. I takt med att Stampen Media fortsätter att växa på västkusten med fler titlar ökar också möjligheterna till att ta sig an både nya och större roller inom koncernen, säger Johan Hansson i ett pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ: Johan Hansson: ”För att vara störst måste man vara relevant” 

Fredrik Hofflander ersätter Cecilia Frisk som varit chefredaktör sedan 2017.

– Cecilia och jag är gemensamt överens om att hon lämnar TTELA. Jag vill tacka Cecilia för hennes insatser som chefredaktör, inklusive de olika innehållssatsningar som har gjorts för att utveckla TTELA:s journalistik. Och innan dess för jobbet i olika roller på Hallands Nyheter och GP, säger Johan Hansson.

Fredrik Hofflander har under många år haft olika roller inom OTV-koncernen som 2019 blev en del av Stampen Media.

– Under mina år inom Stampen Media har jag haft förmånen att följa TTELA lite från sidan. Jag har verkligen gillat vad jag har sett. Det känns otroligt kul att få förtroendet att leda en så kompetent och kreativ redaktion. Jag har brunnit för bra lokaljournalistik i hela mitt yrkesliv. Det ska bli väldigt spännande att tillsammans med alla duktiga kollegor vara med om att göra TTELA ännu bättre framöver, säger Fredrik Hofflander.

Fredrik Hofflander tillträder sin nya tjänst den 1 november. En rekrytering av ny chefredaktör till Mölndals-Posten har påbörjats, uppger Stampen Media.

LÄS OCKSÅ: Leif Holmkvist: Malmsten har svaren i sin bok – men drar motsägelsefulla slutsatser

 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev