Han blev kallad till mötesrummet "Norge" – flög till Oslo

2011-04-29 10:46  

Aftonbladets försäljningsdirektör Anders Berglund blev kallad till möte i konferensrummet "Norge". Men, namnet förvillade – och Anders Berglund satte sig istället på flyget till Oslo.

I Schibsteds nya fastighet på Kungsbron har konferensrummen namn efter olika länder – något som ställt till problem, inte minst för Aftonbladets säljavdelning.

Det var för två veckor sedan som de skulle ha ett morgonmöte i konferensrummet "Norge".

När Anders Berglund, försäljningsdirektör, fick kallelsen till mötet packade han i stället sin väska – och flög till Schibsteds huvudkontor i Oslo, i landet Norge.

Det dröjde inte länge innan kollegorna ringde och undrade varför han inte kom till mötet, och den prekära situationen uppdagades.

När dagensmedia.se når Anders Berglund har han svårt att hålla tillbaka skrattet:

– Jag tänker inte hänga ut några av mina medarbetare, men det är så här, det var jag som åkte till Norge. Inga andra. Det är en rolig historia som jag har lovat mina kollegor att bjuda på.

Enligt uppgift till dagensmedia.se ska dock flera av hans medarbetare också ha gjort misstaget att flyga till Norge.

Anders Berglund fortsätter:

– Det är ju ständigt möten i Norge och Sverige om vartannat och vi var på ett möte i Norge några veckor innan. Där bestämde vi att vi skulle ses i Norge nästa gång, men det ändrades i sista minuten och istället skulle vi ses i Sverige. Det var när det stod Norge i mailet som det blev ett missförstånd.

Vad sa dina kollegor när de hörde att du var i landet Norge istället för mötesrummet Norge?

– Ja, det var ju en del glada skratt. Det är fascinerade att det har nått fram till er. Det är verkligen skitkul.

Du är inte orolig för att det ska bli liknande missförstånd i framtiden?

– Haha, nej det är jag inte. Men jag reser så mycket kors och tvärs hela tiden och då är det svårt att hålla koll på allt.

Dante Thomsen

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt