tisdag6 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Han är Enköpings-Postens nya chefredaktör

Publicerad: 27 april 2023, 08:01

Foto: NTM

NTM har utsett Roger Berglund till chefredaktör och ansvarig utgivare för Enköpings-Posten.

Ämnen i artikeln:

NTM

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


NTM-ägda Enköpings-Posten får en ny chefredaktör när den nuvarande, Håkan Wiström, lämnar såväl sitt uppdrag som staden för att flytta till Värmland och SVT i Karlstad.

I stället tas chefredaktörsrollen och utgivarskapet över av Enköpingsbon Roger Berglund. Han kliver på sin nya tjänst den 27 maj.

Roger Berglund har en lång erfarenhet av att ha arbetar som journalist och har genom åren haft flera olika roller på Enköpings-Postens systertitel Upsala Nya Tidning. Bland annat som lokalredaktör, sportreporter, nyhetschef och redaktionschef. Han har också suttit med i företagsledningen och varit ställföreträdande ansvarig utgivare

– Roger Berglund är en stark publicist och har allt som krävs för att ta Enköpings-Posten till nästa nivå. Han har ett stort hjärta för den lokala journalistiken, känner Enköpings kommun väl och har stark kompetens när det kommer till att driva digital utveckling inom lokal journalistik, säger Kalle Sandhammar, vd för UNT som äger Enköpings-Posten.

Roger Berglund ser med spänning på sitt nya uppdrag.

– Enköping utgör förstås inget undantag när det gäller att oberoende journalistik är grunden i ett fungerande demokratiskt samhälle. Lokal och närvarande media är – och kommer fortsatt att vara – viktig i en så expansiv och initiativrik kommun som Enköping, säger Roger Berglund i en kommentar.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev