Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Hallpressen varslar 21 journalister

Publicerad: 31 Oktober 2016, 13:11
Uppdaterad: 31 Oktober 2016, 13:13

Personalstyrkan ska bantas från 172 till 139 anställda när Hallpressen minskar antalet redaktionella tjänster.


Ämnen i artikeln:

Hallpressen

Hallpressen som har ett tiotal tidningar i Jönköpings län, Kronobergs län och i Skaraborg varslar totalt 33 tjänster efter sparpaket, skriver Smålänningen.

Sparpaketet aviserades redan i juni i år med målet att koncernen skulle spara 20 miljoner kronor.

Idag måndag varslades 21 journalister om uppsägning. Hallpressens tidningar har idag 172 anställda som nu alltså ska ned till 139.

En del av nedskärningarna kommer att lösas genom att man inte återbesätter vakanser.

— Mediebranschen genomgår förändringar till ett mer digitalt fokus i takt med vikande tidningsupplagor. Vårt fokus kommer bli mer breaking news och agendasättande lokaljournalistik. Den digitala utvecklingen fortsätter och en stor utmaning är att också öka intäkterna. Traditionell print står fortfarande för den största delen av intäkterna, säger Herman Nicolic, Hallpressens redaktionelle chef till Smålänningen.se.

Fredrik Stork, facklig ordförande för Hallpressens och Jönköpings-Postens journalistklubb till Smålänningen.se:

— Det är ett väldigt tråkigt besked, min förhoppning är att vi ska klara det här utan uppsägningar i Jönköping, men jag är samtidigt oroad. Färre journalister här och på våra systertidningar får kännbara effekter. Demokratin hotas i förlängningen om färre journalister bevakar samhället.

Hallpressens tidningar:

Jönköpings-Posten, Smålänningen, Värnamo Nyheter, Smålands-Tidningen, Vetlanda-Posten, Tranås Tidning, Skövde Nyheter, Falköpings Tidning, Skaraborgs Läns Tidning och Västgöta-Bladet.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Hallpressen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.