Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag28.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Hallandsposten slopar hänglåset

Publicerad: 25 Maj 2015, 05:49
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:00

En förändrad betalvägg och en ny mobil-app ska driva trafik till Hallandspostens sajt.


Ämnen i artikeln:

Hallandsposten

Hallandsposten införde sin betalvägg 2013. Syftet var att behålla prenumerationsintäkterna och de artiklar som bara kunde läsas genom inloggning markerades med ett hänglås.

Nu väljer Hallandsposten att slopa systemet och byter ut symbolen mot ett plustecken.

– Vi har fått signaler om att vissa tror att hela vår sajt är stängd och därför bryr sig människor inte om att gå in på Hallandspostens sajt överhuvudtaget. Vi behöver ta ett nytt kommunikationsgrepp kring vad det är för material som kräver inloggning och vilket material som är fullständigt öppet. Vi gör det här för att få mer trafik till sajten och då kommer de digitala intäkterna att öka, säger Viveka Hedbjörk, chefredaktör på Hallandsposten, till Dagens Media.

När betalväggen infördes tappade Hallandsposten, enligt Viveka Hedbjörn, drygt 20–30 procent av sajtens besökare. Nu har Hallandsposten återhämtat sig men känner ändå att trafiken behöver ökas ytterligare. Därför ska Hallandspostens app också lanseras i nästa vecka.

– Vi kommer att få nya besökare via appen och då vill vi inte att de ska få uppfattningen av att allt material är inlåst. Därför förändrar vi symbolerna och markerar tydligt att allt i nyhetsflödet är öppet och så betonar vi vad det är man betalar för som prenumerant, säger Viveka Hedbjörk.

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Hallandsposten

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.