Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag24.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Hallands Nyheter tvingas utreda arbetsmiljön

Publicerad: 7 Mars 2011, 12:49
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:18

Efter stridigheterna på redaktionen – nu kallar Hallands Nyheter in en extern kriskonsult.


Ämnen i artikeln:

Hallands Nyheter

Som dagensmedia.se tidigare berättat har en allvarlig konflikt blossat upp på redaktionen. Konfliken – som utlöstes av en ordväxling mellan nyhetschefen Elisabeth Bäck och en kvinnlig vikarie – har lett till flera möten mellan fackklubben och företagsledningen.

Nu kallar tidningen in extern hjälp för att utreda arbetsmiljön.

– Jag är nöjd med att det nu görs en undersökning men sen får vi se om jag blir glad över resultatet, säger Per Fält, skyddsombud på Hallands Nyheter, och fortsätter:

– Det finns omständigheter som har aktualiserat behovet av en sådan undersökning.

Har det med schismen mellan nyhetschef Elisabeth Bäck och vikarien att göra?

– Det känns lite lätt att säga att det bara har med det att göra, men det är en omständighet och är en liten del av anledningen till att vi nu gör utredningen, säger Per Fält.

Utredningen inleds nästa vecka och kommer att pågå under några veckor.

Per Fält förklarar varför tidningen anser sig behöva hjälp utifrån för att lösa konflikten. En kvinnlig konsult kommer att hålla personliga intervjuer med samtliga medarbetare på redaktionen i Falkenberg.

– Det är en person som inte har någon koppling alls till vare sig Hallands Nyheter eller Stampen-gruppen. Det är viktigt att det blir öppet om det rör sig om missnöje på redaktionen. Alla ska tala om vad de känner, tycker och anser, säger Per Fält.

Anders Svensson, chefredaktör på Hallands Nyheter:

– Ja, det är inga hemligheter att vi har en utredning. Det är en gammal historia som går tillbaka till 2002 som ligger bakom det. Utredningen har absolut ingenting att göra med personalkonflikten. Han fortsätter:

– Jag delar skyddsombudets uppfattning att vi ska ta tag i det här och reda ut det.

Stephan Drenzel

Ämnen i artikeln:

Hallands Nyheter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.