Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Hall Medias fack rasar mot ledningens lönepåslag

Publicerad: 31 januari 2020, 06:40

Inför de kommande löneförhandlingarna uttrycker Hall Medias fackklubbar nu att deras medlemmar får 15 procent högre löner. Det eftersom ledningsgruppen ökade sina löner kraftigt 2018.

Fackklubbarna på Hall Media reagerar kraftigt på ledningsgruppens löneökning. ”Det är ett stort hån”, skriver de i ett öppet brev. Nu kräver klubbarna 15 procentiga löneökningar för sina medlemmar.


Ämnen i artikeln:

Hall Media SJF

Journalistklubben, Unionklubben och GS-klubben på Hall Media anser att förtroendet för ledningen i princip är förbrukat efter att ledningsgruppen 2018 fått ett lönepåslag på i snitt 14 000 kronor per person och månad.

”Ledningen väljer att ge över 500 000 kronor i löneökning per år till två personer samtidigt som fem journalister får dela på 60 000 kronor per år. Det är inget annat än ett stort hån mot samtliga av våra medlemmar inom företaget”, skriver klubbarna i ett öppet brev som skickats till flera branschmedier.

Inför den kommande löneförhandlingen kräver facklubbarna därför att deras medlemmar får en rejäl ökning i lönekuvertet.

”2018 fick företagsledningen i snitt en ökning på 18,4 procent. Därför har SJF, Unionen och GS bestämt oss för att vi nöjer oss med att kräva 15 procent löneökning för samtliga av våra medlemmar i lönerevisionen 2020.”

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Hall Media SJF

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev