Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Hall Media skrotar flera papperstidningar

Publicerad: 13 december 2019, 13:16

Marie Johansson Flyckt, utgåvechef på Hallmedia, planerar den nya länstidningen tillsammans med printredaktörerna Peter Svärd, Nikki Chadly och Christer Sparv.

Foto: Elin Elderud

Nio printtidningar blir till två när Hall Media förverkligar sparpaketet.


Ämnen i artikeln:

SmålandspostenJönköpings-Posten

I samband med Hall Medias kraftiga sparpaket meddelade även vd Mats Tidstrand i november att en sammanslagning av titlar i print inom Jönköpings län och Skaraborg var att vänta. 

På lördag realiseras planerna när läsare i Jönköpings län får ett smakprov på den länstidning som ska rullas ut i början av nästa år. Den nya tidningen ska täcka de 14 kommuner som tidningarna Jönköpings-Posten, Smålands Dagblad, Smålands-tidningen, Tranås Tidning, Vetlanda-Posten och Värnamo Nyheter. 

Även om printeditionerna skrotas kommer alla titlar leva kvar digitalt. 

Tanken med det så kallade ”smakprovet” är att Hall Media ska samla in feedback om tidningen från läsarna. 

– Deras input är väldigt värdefull för oss, och dessutom vill vi att de ska veta vad det är de kommer att få när de förnyar sina prenumerationer vid årsskiftet, säger Marie Johansson Flyckt, Marie Johansson Flyckt, utgåvechef på Hall Media och ansvarig för utvecklingen av den nya tidningen, i en kommentar. 

På fredag nästa vecka ska Hall Media genomföra samma test i Skaraborg, med länstidningen som i print ska ersätta: Falköpings Tidning, Skaraborgs Läns Tidning och Västgöta Bladet. 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev