Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag06.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Hakon Invest behåller Forma

Publicerad: 20 Juni 2012, 07:35
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:18

Forma Magazines och Forma Books är inte längre till försäljning. Ägarbolaget Hakon Invest har beslutat sig för att driva företagen vidare i egen regi.


Ämnen i artikeln:

Forma Publishing Group

Hakon Invest sålde nyligen uppdragspublicisten OTW till Stampen och även Forma Magazines och Forma Books låg ute till försäljning. Nu plockas bolagen dock bort från försäljningslistan.

– Vi och vår styrelse har haft att beakta vad marknaden har varit villig att betala för de här bolagen i förhållande till de framtidsutsikter som vi ser, då har vi valt att behålla dem, säger Pernilla Grennfelt, ir-chef på Hakon Invest till dagensmedia.se.

Hakon Invest fick alltså inte tillräckligt mycket betalt för bolaget och ser därför en större ekonomisk vinning i att driva det vidare på egen hand. Hur framtiden ser ut för Forma är dock inte helt klart. Pernilla Grennfelt säger:

– Vi har två fina verksamheter men de verkar på en konkurrensutsatt marknad som präglas av stora förändringar i och med digitaliseringen. Det är nya marknadsförutsättningar och man behöver anpassa sig därefter.

Forma Magazines ger bland annat ut tidningarna Hälsa, Icakuriren, Hus & Hem och Market. I Forma Books ingår bland annat B. Wahlströms Bokförlag och Ica Bokförlag

Henrik Widell

Ämnen i artikeln:

Forma Publishing Group

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.