Håkan Juholt – tidningschef och reklammotståndare

2011-03-10 09:22  

Allt pekar på att valberedningen nominerar Håkan Juholt som ny partiledare för Socialdemokraterna. En person som är mycket kritisk till reklam – trots sin post som tidningschef.

Socialdemokraternas valberedning föreslår Håkan Juholt som ny partiledare senare i dag, avslöjade Ekot tidigare i dag.

Den nya S-ledaren är journalist till yrket och sitter som styrelseordförande i tidningen Östra Småland Intressenter, som har ägarskap i tidningen Östra Småland, som nyligen såldes till Gota Media.

Trots sin post – och att Östran tvingades varsla på grund av annonskrisen 2009 – är han också skeptiskt inställd till reklam.

När Dagens Media frågade samtliga riksdagsledamöter om deras inställning till reklam svarade Håkan Juholt:

– Jag är väl medveten att den till stor del finansierar medier, men det är på tok för mycket reklam… Jag vill hellre ha lägre priser på produkter än betala enorma kostnader för reklamproduktion.

På frågan om han tycker att reklamen har en viktig funktion att fylla i samhället svarade han:

– Nej.

Senare utvecklade han sin syn på annonser för dagensmedia.se. Han ansåg inte att han sände fel signaler till sin tidnings anställda.

– Det finns ingen motsättning alls i det. Jag önskar fler annonser i Östra Småland så att det blir en ännu bättre produkt, säger han.

– Jag reagerar mot att vi dränks i reklam, inte minst av direktreklam och hur man luckrat upp reglerna för tv-reklam.

Det är skillnad på reklam och reklam?

– Absolut. Jag betalar gärna för annonser i tidningarna, jag vet att det ingår när jag köper dem och det är på mina villkor. Det är skillnad på det och den enorma reklamexplosion som skett i radio och tv.

Martin Schori

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt