Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Guldspadevinnare går till SvD

Publicerad: 19 april 2018, 09:49
Uppdaterad: 19 april 2018, 10:03

Den prisade reportern Mathias Ståhle värvas av SvD. Foto: Christian Örnberg.

För en vecka sedan fick Eskilstuna-Kurirens reporter Mathias Ståhle en Guldspade för sin reportageserie "Den svenska trollfabriken". Nu går till han till SvD.


Ämnen i artikeln:

SvD

När grävpriset Guldspaden delades ut under lördagskvällen hette en av vinnarna Mathias Ståhle. Några dagar dessförinnan hade reporterns arbetsplats Eskilstuna-Kuriren utsetts till Årets redaktion på under årets upplaga av Årets dagstidning.

Nu lämnar Mathias Ståhle tidningen för SvD Näringsliv.

– Det ska bli roligt att arbeta för en större tidning. Dessutom känner jag ett stort behov av att förnya mig som journalist. Jag hade ju något av ett genombrott som textförfattare med min granskning av Trollfabriken under förra året. Men likt 80-talets gamla hårdrocksmusiker vill jag för allt i världen inte fastna i ett fack eller bli en "one hit wonder" som skriver ett reportage och sedan ägnar resten av livet åt att prata om samma sak, säger Mathias Ståhle i ett pressmeddelande.

SvD Näringslivs chef Daniel Kederstedt:

– Mathias Ståhle är en fantastisk förstärkning av vår redan kompetenta näringslivsredaktion, ett viktigt nyförvärv nu när vi ska fortsätta att utveckla och fördjupa den granskande journalistiken. Jag är så glad och så nöjd att han som en av landets vassaste grävare valt att komma till oss, säger han i en kommentar.

Mathias Ståhle har varit nominerad till Guldspaden vid inte mindre än sex tillfällen, och har tagit hem segern vid tre av dem: 2002, 2008 och 2018. Utöver det har han även varit nominerad till Stora Journalistpriset och bland annat tagit hem Advokatsamfundets journalistpris 2017 och Eskilstuna kommuns demokratipris 2017.

Mathias Ståhle börjar på SvD den 1 augusti.

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SvD

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev