Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

GT tillsätter ny grävgrupp – och utökar redaktionsledningen

Publicerad: 25 september 2020, 14:28

GT:s biträdande nyhetschef Erik Göthlin med nyhetschefen Sanna Wikström, som tar plats i ledningen.

Mer granskande journalistik, fler fördjupningar och vassare premiumjournalistik. Det är målet när GT skapar en ny grävgrupp och bygger ut redaktionsledningen.


Ämnen i artikeln:

GTExpressen

GT:s redaktionschef Andreas Andersson och chefredaktör Christer El-Mochantaf får nu sällskap i redaktionsledningen av Sanna Wikström som är nyhetschef.

Dessutom går den tidigare vikarien Erik Göthlin in som biträdande nyhetschef och reporter.

Ett tillskott till den grävande journalistiken blir frilansaren Michael Syrén, som blir anställd på GT från och med oktober. Han vann tidigare i höstas Wendelapriset tillsammans med Johanna Karlsson för reportageserien ”Slummen mitt i Sverige”, som publicerades i Expressen.

Sedan tidigare består GT:s grävgrupp av Daniel Olsson, tidigare nominerad till Stora Journalistpriset, flera guldspadar och vinnare av Västra publicistklubbens stora pris, och Claes Petersson, som har nominerats till totalt fyra guldspadar. 

– Västsverige är intressant ur många aspekter och det kommer att bli minst lika intressant att granska makten – politik och näringsliv – här som i Stockholm, säger Michael Syrén till GT.

Madeleine Nilsson

Redaktör och reporter

madeleine.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

GTExpressen

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev