Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökDagspress

GT sjösätter "världens största cykellopp"

Publicerad: 1 November 2012, 13:35
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:06

Tillsammans med Gais ska GT starta upp Göteborgsgirot, ett cykellopp som enligt GT:s chefredaktör Frida Boisen kommer bli det största i världen.


Ämnen i artikeln:

GT

I maj 2013 går cykelloppet Göteborgsgirot av stapeln. Göteborgsgirot tas fram i samarbete mellan GT, Gais, Nya Ullevi och Svenska Cykelförbundet.

Loppet blir cirka sju mil långt och går genom Göteborgs tio stadsdelar. Tävlingen riktar sig till både elitcyklister och amatörer och ska, utöver det vanliga loppet, även omfatta barnlopp, trehjulingslopp och mountainbikelopp.

– Det känns jättekul. Vi siktar på att inom några år bli världens största cykellopp, säger Frida Boisen, chefredaktör på GT, till dagensmedia.se, och fortsätter:

- Cykling är enormt stort. Cykelvasan och Vätternrundan säljer slut på rekordtid och det finns ett enormt sug efter stora etablerade cykellopp. Det passar också GT bra eftersom tidningen är inne på hälsa, miljö och roliga events.

Frida Boisen säger att förhoppningen är att loppet gör så att tidningen kommer närmare sina läsare och att de trogna läsare blir mer aktiva på tidningens sajt.

– Jag har jobbat på Topphälsa och var med och grundade Topploppet och vet hur bra det kan bli när man som tidning aktiverar sina läsare. Sedan är det förstås en affärsutveckling från vår sida, säger hon.

Klara sponsorer för loppet är Intersport, Craft, Duells, Abus, Continental och Blizz.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se


Ämnen i artikeln:

GT

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev