Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag12.06.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

GT:s nya chefredaktör hämtas från GP

Publicerad: 23 mars 2015, 08:10
Uppdaterad: 15 december 2015, 13:13

UPPDATERAD. Sofia Dahlström ersätter Frida Boisen som chefredaktör för GT. Hon värvas från konkurrenten GP, där hon är nyhetschef.


I dag berättade Frida Boisen att hon lämnat GT efter tre år som chefredaktör på tidningen. Nu berättar Expressen att det är Sofia Dahlström som ersätter.

– Jag fick ett erbjudande av Thomas Mattsson som jag inte kunde tacka nej till. Han erbjöd mig ett fantastiskt roligt jobb i en tid där GT som tidning växer och utvecklas, säger Sofia Dahlström till Dagens Media.

Hur kommer GT att skilja sig med dig som chefredaktör?

– Det är svårt att säga eftersom jag inte har tillträtt än. Frida har gjort ett fantastiskt jobb med att sätta GT på kartan och hon tar mycket plats själv. Själv brinner jag för grävande journalistik och lokalt nyhetsarbete, säger Sofia Dahlström och fortsätter:

– Mitt bidrag kommer vara att få en bättre stadga kring journalistiken. Som chefredaktör kommer jag självklart att vara ansiktet utåt, men jag är rekryterad med den profil jag har i dag och det är en tydlig granskningsprofil.

Vad menar du med bättre stadga?

– Jag har varit nyhetschef på GP ett tag och är van vid att driva nyhetsarbete i vardagen här i Göteborg. Där Frida verkligen har lyckats med det utåtriktade arbetet kommer jag att satsa mer på att bygga inåt.

Frida Boisen har genomfört ett antal kampanjer under sin tid som chefredaktör på GT. Vad blir din första kampanj?

– Kampanjer hör till kvällstidningarnas DNA, så någon form av kampanj kan det säkert tänkas bli. I dessa tider i Göteborg är min första tanke en kampanj riktad mot segregationen i staden. Det är ett av de största och mest allvarliga problem vi har i Göteborg, men jag har inte ens tillträtt än så det är bara lösa tankar.

I dag är Sofia Dahlström nyhetschef på konkurrenten Göteborgs-Posten, där hon arbetat sedan 2007. I dag blev det också klart att Anders Goliger, redaktionschef på GP, slutar på tidningen.

Det är många som har slutat på GP nu, hur mår tidningen?

– Bättre än vad man kanske kan tro om man läser branschmedia. Det är en taggad redaktion som ger järnet för att lyfta in morgontidningen in i det digitala och det har skett stora framsteg gällande trafiksiffror det senaste året, säger Sofia Dahlström och fortsätter:

– Jag måste säga att jag har jobbat sju år på GP och har haft roligt varje dag. Det är en härlig arbetsplats full med kompetenta och smarta medarbetare.

LÄS ÄVEN:

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.