fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

GT och Kvällsposten skär ner på kulturen

Publicerad: 8 oktober 2014, 05:32
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:26

Fem tjänster försvinner på GT respektive Kvällsposten.

Ämnen i artikeln:

KvällspostenGT

YL

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se


Nedskärningarna inom Expressen innebär att både GT i Göteborg och Kvällsposten i Malmö blir av med fem tjänster, enligt Sydsvenskan och P4 Göteborg.

De tjänster som försvinner är en kulturredaktör, en ledarredaktör, två fotograftjänster och en skrivande nyhetsreporter. Varken GT eller Kvällsposten kommer i och med det att ha någon kultur- eller ledarredaktion.

I sociala medier har nyheten väckt mycket reaktioner.

Sara Berg, som jobbar på Kvällsposten twittrade: "Blev just av med jobbet, Kvällsposten ska inte längre ha egen kulturbevakning pga nedskärningar. Trist att kulturen åker ut först."

Ingrid Norrman på GT twittrade: "Mitt jobb på kulturredaktör på GT försvinner, men jag är stolt över hur vi med små medel och många röster påverkat Göteborg".

Åsa Lindeborg, kulturchef på Aftonbladet, skriver: "GT lägger ner sina kultur- och ledarsidor. Tja, varför inte? De har ju Frida Boisen."

"Så GT vill alltså ersätta ledarsidan med hashtags och Frida Boisen-kampanjer", twittrar Martin Aagård på Aftonbladet Kultur.

Reklamaren Ulrika Good skriver: "Såklart tråkigt att kulturredaktionen på GT läggs ned, men det finns nåt med det gigantiska gapet mellan kvällstidningskulturskribenternas svansföring och den genomsnittlige kvällstidningsläsarens mentala nivå".

Till Kulturnytt säger Frida Boisen:

– Självklart kommer det landa än mer på chefredaktören, det vill säga mig, att skriva ännu mer opinionsmaterial. Men jag känner mig inte särskilt rädd för att vi inte kommer leverera ett starkt opinionsmaterial, det är bara att se de senaste tre helgerna så tror jag två av tre helger så har GT:s opinionsmaterial varit de mest lästa i hela Sverige.

LÄS OCKSÅ:

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev