Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag17.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

GT jublar: "Nu är vi störst i stan"

Publicerad: 9 Augusti 2013, 12:21
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:38

Vid början av 2013 var GP.se ungefär dubbelt så stora som GT.se. Men en intensiv satsning på nätet har gett resultat för GT.


Ämnen i artikeln:

Kia-indexGöteborgs-TidningenGöteborgs-Posten

Enligt siffror från KIA-Index nåddes Göteborgs-Postens sajt GP.se av cirka 600 000 unika webbläsare i veckan. Motsvarande siffra för konkurrenten Göteborgs-Tidningens sajt var knappt 300 000.

Nu, i augusti har GT.se gått om den stora morgontidningen med över 500 000 unika webbläsare, samtidigt som GP.se tappat nästan var femte läsare och ligger under 500 000-strecket.

– Det känns fantastiskt att vara störst i stan och störst i Västsverige. Det betyder mycket för oss och våra läsare men även för våra annonsörer, eftersom vi blir mer attraktiva för dem, säger Frida Boisen, chefredaktör på Göteborgs-Tidningen till Dagens Media.

Vad beror er ökning på?

– Vi har satsat jättemycket, anställt jätteduktiga reportrar och sett till att vara nyhetsledande på alla de största händelserna. Tänket "digital first" har verkligen gett utdelning.

Vad händer nu?

– Vi är otroligt framåtlutade och fortsätter satsa järnet i höst. Det här är en fantastisk början på vår digitala satsning i Västsverige.

Vad gäller trafiken till mobilsajterna ledde GT:s sajt sedan tidigare över GP:s mobilsajt och har sedan årets start ökat sitt försprång.

Helen Preutz

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.