Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Grünthal svarar SJF i egna tidningen

Publicerad: 26 september 2012, 05:58
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:10

Journalistförbundet oroar sig över att neddragningarna på Svenska Dagbladet får negativa konsekvenser för journalistiken. Schibsteds koncernchef Raoul Grünthal replikerar i dagens utgåva av SvD.

Ämnen i artikeln:

Svenska DagbladetSJFJournalistförbundetRaoul GrünthalSvD

MN

Madeleine Nilsson

madeleine@dagensmedia.se


I ett inlägg på Brännpunkt i dagens utgåva av SvD skriver Journalistförbundets ordförande Jonas Nordling att tidningens sparpaket kommer att påverka journalistiken som ”[…] kraftigt nedmonteras, vilket på sikt riskerar hela affärsidén”.

Han menar att dagspressens problem inte handlar om journalistiken, utan om att affärsmodellen inte fungerar eftersom dagspressen inte lyckats ta betalt i digitala kanaler.

”Tidningens [SvD, red.anm] norske huvudägare, Schibsted, har dessutom uppenbarligen inget övergripande publicistiskt intresse”, skriver Jonas Nordling i SvD.

Schibsted Sveriges koncernchef Raoul Grünthal replikerar i anslutning till inlägget och kallar Jonas Nordlings påstående för "en förbluffande okunnighet”:

”Detta behöver inte innebära någon ’nedmontering av journalistiken’, men kräver nya sätt att tänka både vad gäller innehåll och affärsmodell.”

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev