Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Gringo förlorar varumärkestvist

Publicerad: 12 Augusti 2009, 06:53
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:17

Varumärket Gringo är inte tillräckligt starkt inarbetat, anser PRV. Samtidigt har sajten lagts på is.


Företaget Golden Frog Entertainment registrerade varumärket "Gringo". Det gillade inte Zanyar Adami, grundare av den nu nedlagda tidningen med samma namn.

Zaynar Adami krävde att Prv skulle upphäva registreringen, då han menade att Golden Frog måste ha känt till tidningen. Men det har han inte lyckats bevisa, enligt Prv.

"Det material invändaren ingivit i ärendet styrker inte kännetecknet GRINGO blivit känt för tidskrifter eller utgivning av tidskrifter inom en betydande del av omsättningskretsen. Kännetecknet kan därmed inte anses vara inarbetat i den mening som avses i 2 § varumärkeslagen", skriver Prv.

Zanyar Adamis invändning mot varumärkesregistreringen avslås därmed.

Gringo var från början en bilaga till tidningen Metro. Efter att förlaget konkursat flyttades utgivningen och redaktionen till Skåne.

Under 2008 kom man ut med ett magasin en gång i månaden och hade ett samarbete med Skånska Dagbladet, som har publicerat Gringo-material varje vecka.

I februari i år valde man att lägga ned printutgåvorna och satsa på webben.

Nu har dock chefredaktören slutat och sajten ligger på is.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.