Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag13.06.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Granskad vd ville "godkänna" artikel

Publicerad: 11 november 2013, 06:43
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:57

GP tackade nej till en intervju med Bostadsbolagets vd Bertil Rignäs. Anledningen – han ville godkänna artikeln innan publicering.


Ämnen i artikeln:

Uppdrag GranskningSVT

Det var i förra veckan som "Uppdrag Granskning" avslöjade hur mycket pengar Göteborgs kommuns resa till fastighetsmässan MIPIM i Cannes kostat skattebetalarna.

Bland annat granskades ett kvitto inlämnat av Bostadsbolagets vd tillika IFK Göteborgs ordförande Bertil Rignäs. Kvittot som lämnades in var en lunchnota på 60 euro, men efter att "Uppdrag Gransknings" redaktion granskat kvittot visade det sig i själva verket vara för ett inköp av ett svart damplagg.

Bertil Rignäs har inte velat uttala sig varken i "Uppdrag Granskning" eller någon annanstans, men i fredags kontaktade han dock GP och erbjöd en intervju, vilket tidningen dock tackade nej till.

Anledningen är att den kommunale direktören ville "godkänna" hela artikeln innan publicering. Då hans krav inte tillgodosågs valde Bertil Rignäs att istället ge en intervju till SVT Västnytt.

– Det blir allt vanligare att de som blir granskade i efterhand väljer att ställa upp för andra medier istället för att tala med den reporter som är mest insatt i ämnet, i det här fallet "Uppdrag Granskning" och Sophia Djiobaridis. Det är därför viktigt för oss att inte bli ett verktyg för makthavare, säger GP:s nyhetschef Sofia Dahlström till den egna tidningen.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Uppdrag GranskningSVT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.