onsdag22 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

GP värvar sportchef från SVT

Publicerad: 13 januari 2021, 12:39

Göteborgs-Posten vävar Joakim Magné till rollen som sportchef.

Foto: Wikimedia Commons/Tony Webster/Stampen

Göteborgs-Posten rekryterar Joakim Magné till rollen som sportchef.

Ämnen i artikeln:

Göteborgs-PostenSVT

Madeleine Nilsson

madeleine.nilsson@dagensmedia.se


Joakim Magné kommer närmast från SVT, där han varit ansvarig för sajtens rörliga innehåll. Dessförinnan har han bland annat arbetat på Aller Media och Aftonbladet.

– GP har alltid varit en del av mitt liv, inte minst sporten. Så det känns både stort och hedrande att få komma hem och vara en del av en otroligt skicklig sportredaktion, säger Joakim Magné, i ett pressmeddelande.

Joakim Magné ansluter till Göteborgs-Posten under våren.

– Det är väldigt glädjande att Joakim kommer till GP, hans erfarenheter och kunnande inom sport, journalistik och rörlig bild kommer stärka vår redaktion och sportjournalistik, säger Christofer Ahlqvist, chefredaktör på GP, i pressmeddelandet.

Under 2020 var Fredrik Östberg tillförordnad sportchef på GP. Han går nu vidare till en roll som tillförordnad chef på tidningens satsning på Storgöteborg, där man ska förstärka Mölndals-Postens och Kungsbacka-Postens redaktioner, och öka utgivningen, samt starta en ny tidning i Partille.

LÄS ÄVEN: Partille Tidning återuppstår som e-tidning

GP har det senaste halvåret rekryterat tio nya journalister, bland annat till Stockholmsredaktionen som ska öppna i februari.

LÄS ÄVEN: Här är reportrarna till GP:s nya Stockholmsredaktion 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev