Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

GP tillsätter ny chefsroll

Publicerad: 17 september 2019, 11:31

Emanuel Viklund börjar på GP den 1:a oktober.

Foto: Press/Wikimedia

Stampenägda Göteborgs-Posten tillsätter Emanuel Viklund som ny mediehuschef. Hans uppgift blir att fokusera på läsar- och digitala intäkter.


Ämnen i artikeln:

GPStampen

Emanuel Viklund har tidigare varit vd för videoplattformen Flowplayer, och suttit på flera chefsroller inom Ericsson. 

Nu blir han mediehuschef på Göteborgs-Posten, där han ska driva utvecklingen av affären med ett särskilt fokus på läsar- och digitala intäkter. Förhoppningen är att han ska öka takten på den digitala tillväxten. 

– Jag har blivit imponerad av det arbete som har gjorts på Stampen Media under de senaste åren. Det finns en väldigt bra grund att bygga vidare på med fokus på läsaraffären och digitala annonsintäkter. Jag ser fram emot att jobba ihop med alla duktiga medarbetare på Göteborgs-Posten, säger Emanuel Viklund i ett pressmeddelande. 

Stampen Media äger utöver GP också TTELA, Hallands Nyheter, Hallandsposten, Bohusläningen och Strömstads Tiding. Totalt har Stampen Media 65 000 digitala prenumeranter. 

– Med Polaris Media som ny huvudägare går vi spännande år till mötes. Vi ser en stor potential att fortsätta växa och har ett utstakat mål att nå över 100 000 digitala prenumeranter 2021. Att vi är en del av ett större sammanhang ger även stora uppsidor i den digitala annonsaffären. Med Emanuel som mediehuschef för Göteborgs-Posten säkerställer vi att vi kan fortsätta leverera på de uppsatta målen, säger Johan Hansson, koncernchef för Stampen Media.

Emanuel Viklund tillträder den nya tjänsten den 1:a oktober. 

Läs mer: Stampen blöder pengar – så ska tidningshuset gå plus 

Julia V. Caesar

Reporter

Ämnen i artikeln:

GPStampen

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev