Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

GP tappar kulturchefen

Publicerad: 14 september 2022, 08:51
Uppdaterad: 14 september 2022, 09:30

Kulturchefen Björn Werner lämnar GP

Foto: Linnéa Kihlström/GP

UPPDATERAD. Göteborgs-Postens kulturchef Björn Werner slutar efter fem år på posten.


Ämnen i artikeln:

Göteborgs-PostenNyheter

Anledningen är att han har sin familj i Stockholm, säger Björn Werner till Dagens Nyheter. Han har det senaste året varit föräldraledig, men jobbat 20 procent. 

– Jag fick min son för nästan ett år sen, han är elva månader. Det är två oförenliga storheter att vara kulturchef i Göteborg och familjefar i Stockholm. Att vara kulturchef i Göteborg innebär att man måste vara på plats. Det går inte annars, det är en lokaltidning. Det har inneburit en hel del pendling. Innan jag fick barn tänkte jag att det kommer gå hur bra som helst. Nu när min son har växt har jag märkt vilket ansvar det kräver. Därför slutar jag, säger han till DN.

Istället ska Björn Werner frilansa.

En rekryteringsprocess för att hitta en efterträdare drar nu igång, berättar Christofer Ahlqvist, chefredaktör på GP för Dagens Media.

Tills vidare går Louise Sandborg, tv-chef och tidigare tf redaktionschef, in och tar det administrativa ansvaret för kulturredaktionen. Medan Carl Moberg, som under Björn Werners föräldraledighet haft en roll som biträdande kulturchef, fortsätter med det och tar därmed ansvar för innehållet.

– Vi har en väl fungerande kulturredaktion så jag känner ingen stress i rekryteringen. Det är viktigare att det blir rätt person än att det går jättefort, säger Christofer Ahlqvist.

Han hoppas att ha en ny kulturchef på plats vid årsskiftet.

 

Madeleine Nilsson

Redaktör och reporter

madeleine.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Göteborgs-PostenNyheter

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev