Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

GP stuvar om – chefer tvingas söka om sina tjänster

Publicerad: 7 Augusti 2013, 08:37
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:38

Samtliga av Göteborgs-Postens redaktionschefer har tvingats söka om sina tjänster när flera avdelningar förvinner. Men de nya tjänsterna räcker inte till alla.


Ämnen i artikeln:

Göteborgs-Posten

Göteborgs-Posten möblerar om på samtliga redaktioner. Då flera redaktioner ska slås samman har samtliga redaktionschefer tvingats söka om sina tjänster. Men tjänsterna på den krympande tidningen räcker inte till alla.

– Vi har hela året jobbat för att organisera om med syfte att kunna lägga mer kraft på det digitala och slippa köra med osthyveln på de avdelningar som vi har i dag. I det stora hela blir det färre avdelningar och färre medarbetare, säger GP:s chefredaktör Cecilia Krönlein till Dagens Media.

Sedan hon tillträdde sin tjänst för snart ett år sedan är den aktuella omstruktureringen Cecilia Krönleins största ingrepp för att rädda tidningens lönsamhet.

Förändringarna innebär att GP kommer att ha en stor samhällsredaktion där dagens nyhetsredaktion ingår tillsammans med utland, ekonomi och politik.

Samtidigt bildas en ny avdelning som kommer att jobba med nyheter digitalt i samarbete med andra reportrar. Kultur och nöje samt sport kommer att finnas kvar som egna avdelningar medan redigeringen blir en i stället för två avdelningar.

– Man ska inte förneka att det blir oroligt när man organiserar om. Det har funnits en frustration över att hela tiden krympa befintliga avdelningar, och därför uppfattar jag att många tycker att det är bra att vi nu tar ett större grepp som omfattar hela organisationen, säger Cecilia Krönlein.

Att vissa avdelningar försvinner innebär att flera avdelningschefer förlorar sina chefsjobb. Hittills har avdelningschefsposterna bemannats medan chefer för deskarna återstår. Efter det återstår att placera ut cheferna bland övriga medarbetare.

– Avdelningscheferna har samma möjligheter som alla andra. De är jätteduktiga medarbetare som kommer att behövas.

Parallellt med omorganisationen pågår ett växlingsprogram där medarbetare erbjuds frivillig avgång.

Dagens Media har sökt GP:s företrädare för Journalistförbundet och Unionen.

Helen Preutz

Ämnen i artikeln:

Göteborgs-Posten

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.