Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag11.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

"GP.se drygt tre gånger större än GT.se"

Publicerad: 12 Augusti 2013, 05:47
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:38

KIA-index augustimätning visade att gt.se gått om gp.se i antalet besök. Fel anser morgontidningen och hävdar att Orvestosiffrorna visar att de är störst.


Ämnen i artikeln:

Kia-indexGöteborgs-TidningenGöteborgs-PostenOrvesto Internet

I fredags jublade Göteborgs-Tidningen över att siffror från KIA-index visade att de gått om Göteborgs-Posten vad gäller antalet besök. Samtidigt visade siffrorna att GP.se tappat nästan var femte läsare sedan årets start.

Nu protesterar GP mot resultatet som man anser vara missvisande.

– KIA index redovisar bara trafiksiffror totalt. Det är siffror baserat på totaltrafiken på de för KIA-index taggade sidorna. Siffrorna säger inget var surfarna bor, säger Hans Börjesson, kam på Göteborgs-Posten.

Tidningen förespråkar i stället att räckvidden mäts med Orvesto internet där man kan se hur många personer som besöker olika sajter. Och tittar man på statistiken ligger gp.se:s räckvidd i nivå med Aftonbladets och är fem gånger högre än GT:s under perioden januari till april.

GP:s chefredaktör Cecilia Krönlein säger i en intervju med den egna tidningen att det inte stämmer att GT är störst.

– Nej, gp.se har varit större alla veckor utom en i år om du jämför som GT gör, unika webbläsare. Tittar du på hur många faktiska personer som läser – det som kallas räckvidd – har gp.se och aftonbladet.se säkert varit störst samtliga veckor i Västsverige. De senaste officiella räckviddssiffrorna, som presenterades i juni, visade att gp.se var drygt tre gånger större än gt.se i vårt område.

Helen Preutz

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.