Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

GP:s Stockholmsreportrar i gång

Publicerad: 18 januari 2021, 14:06

”Läsarna är verkligen med oss. Därför känns det väldigt kul att kunna addera ännu mer kvalitativt innehåll med hjälp av vår Stockholmsredaktion”, säger tidningens chefredaktör och ansvarige utgivare Christofer Ahlqvist.

Foto: Thomas Johansson

Samtidigt som GP slår besöksrekord drar tidningen inom kort i gång sin Stockholmsredaktion: ”Det känns jätteroligt att inleda året så här”, säger chefredaktören Christofer Ahlqvist.


Ämnen i artikeln:

Göteborgs-Posten

I dagarna gör Göteborgs-Postens nyrekryterade reportrar Anette Holmqvist, Stefan Bjarnefors och Joel Arvidsson, som ska utgöra tidningens nya Stockholmsredaktion, sina första dagar.

– Det blir lite av en mjukstart. Den här veckan handlar mest om onboarding; att de ska komma in i våra system, ha möten med rätt personer, lära sig förstå hur vi följer data och liknande. Men på måndag börjar de producera journalistik, säger tidningens chefredaktör och ansvarige utgivare Christofer Ahlqvist.

Han ser fram emot att redaktionen snart ska vara i gång.

– Just nu händer det mycket i Stockholm som i hög grad påverkar oss även i Västsverige. Det här är en satsning på kvalitativt innehåll som vi tillför våra prenumeranter. Det är inte så att vi minskar på något annat samtidigt. Så det känns jätteroligt att inleda året så här.

Reportrarna är placerade i Stockholm men kommer att arbeta nära de grupper tidningen har inom deras respektive ämnesområden nyheter, ekonomi och politik.

– Våra Stockholmsreportrar kommer att arbeta väldigt tajt med övriga redaktionen även om det förstås blir en hel del individuellt arbete också.

Om det kan bli aktuellt med fler än tre reportrar fram över vill Christofer Ahlqvist hålla öppet.

– I ett första skede är de tre. Sedan får vi se hur det utvecklas fram över.

2020 har varit ett bra år för Göteborgs-Posten – både sett till räckvidd och läsarintäkter, berättar Christofer Ahlqvist. Och även 2021 har börjat bra.

– Vi slog rekord i unika besökare på gp.se under vecka 1. Det var första gången någonsin som vi var över 2 miljoner unika besökare på en vecka. Under vecka 2 slog vi den 13:e januari nytt besöksrekord för en enskild dag. För första gången någonsin passerade vi 600 000 unika besökare på en dag, säger han och fortsätter:

– Så läsarna är verkligen med oss. Därför känns det väldigt kul att kunna addera ännu mer kvalitativt innehåll med hjälp av vår Stockholmsredaktion.

LÄS OCKSÅ: Göteborgs-Posten startar Stockholmsredaktion

 

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Göteborgs-Posten

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev