Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Dagspress

GP:s onlinechef omplaceras

Efter skandalerna: Nu har ledningen fattat beslut om Markus Hankins.

Viktor Ek

viktor.ek@dagensmedia.se


Publicerad: 13 September 2016, 10:15
Uppdaterad: 13 September 2016, 13:17

Ämnen i artikeln:

Göteborgs-Posten

GP:s ledning kallade på tisdagen all redaktionell personal till ett stormöte efter den senaste tidens händelser på tidningen. "Det kommer att ges tillfälle till samtal och att ställa frågor", stod det i den interna information som gick ut.

Mötet hölls mot bakgrund av konflikter kopplade till GP:s onlinechef Markus Hankins. I våras hamnade han i blåsväder efter att ha filmat berusade kollegor under ett krogbesök och lagt ut live på Facebook. Något som fick facket att ryta till.

I augusti blossade en ny konflikt upp på arbetsplatsen där en reporter på GP sjukskrevs efter att Markus Hankins verbalt utsatt denne för kränkningar, enligt Resumé. Beteendet kallades "oacceptabelt" av Stampens kommunikationschef Hampus Knutsson.

Agerandena har väckt starka reaktioner internt. Och nu har ledningen fattat beslut om Markus Hankins framtid. Under ett stormöte med all redaktionell personal meddelade ledningen att Markus Hankings kommer att ta ytterligare en veckas semester.

Därefter kommer han att omplaceras inom Stampen för att arbeta med strategiska frågor tillsammans med Stampen Digitals ledning. Han kommer även påbörja en vidareutbildning under tiden.

– Onlineredaktionen har gjort bra resultat utifrån höga mål på kort tid och nu är alla inblandade överens om med den här lösningen är bäst just nu, säger Hampus Knutsson.

Vad har lett fram till det här beslutet?

– Ledningen har fattat beslutet efter en intern dialog.

Alla som berörs av ändringarna ska vara vidtalade inklusive fack. Stampen vill inte kommentera vilken typ av vidareutbildning Markus Hankins ska göra.

Ämnen i artikeln:

Göteborgs-Posten

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.