Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

GP norpar grävchef från Uppdrag granskning

Publicerad: 27 augusti 2021, 11:46

Uppdrag gransknings huvudredaktör Hans Petersson Hammer blir grävchef på Göteborgs-Posten: ”Jätteroligt att komma tillbaka till en redaktion som satsar så mycket på det jag brinner för”, säger han.


Ämnen i artikeln:

Göteborgs-PostenUppdrag Granskning

Hans Petersson Hammer återvänder till Göteborgs-Posten från Uppdrag granskning, till en nyinrättad roll som chef för grävavdelningen:

- Jag är stolt över att ha varit del av det som Uppdrag granskning representerar. En redaktion där ingenting är heligt, och allt är värt att granska. Min övertygelse är att de medier som i längden överlever är de som talar med en egen röst, som skapar en igenkännbar identitet. GP är där i dag men kan bli ännu bättre på att, i alla genrer och ämnen, välja att berätta det som ännu är okänt, säger Hans Petersson Hammer om nya arbetsplatsen.

Göteborgs-Posten har de senaste åren utökat redaktionen med ett trettiotal tjänster. I höst börjar förutom Hans Petersson Hammer, även journalisten Sofia Boo på GP:s grävavdelning.

 Christofer Ahlqvist, Göteborgs-Postens chefredaktör, kommenterar i ett pressmeddelande:

- Vi har under flera år konsekvent satsat på journalistiken och våra fortsatta framgångar säkrar att vi kan fortsätta på den inslagna vägen. Vi vet också att våra läsare uppskattar vår granskande journalistik och ser vilken skillnad den kan göra i samhället. Därför känns det glädjande att vi nu kommer att kunna göra den ännu bättre.

LÄS OCKSÅ: GP:s digitala läsaraffär växer – chefredaktören om satsningarna det öppnar för 

 

 

Janne Naess

Reporter

janne.naess@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev