Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

GP lanserar ny sajt

Publicerad: 4 mars 2016, 06:45
Uppdaterad: 4 mars 2016, 07:59

Bilder och rörligt material tar större plats när GP lanserar en ny sajt.


Ämnen i artikeln:

GP

Responsiv och mobilanpassad med en rad nya funktioner som gör att bilder, rörligt material och länkningar från sociala medier byggs in i nyhetsmaterialet. Det blir nya GP.se.

Redan nu har Göteborgs-Posten smyglanserat en betaversion av sajten och under våren trappas trafiken upp succesivt. Syftet med den nya sajten är att förbättra läsupplevelsen, både i mobilen, läsplattan och desktop.

– Framförallt har vi sett på vår trafik det senaste året att det har skett ett jättestort skifte från desktop till mobilt. De flesta dagar i veckan har vi mellan 65 och 75 procent av våra läsare på mobilen. Då behöver vi en responsiv sajt som på ett enkelt sätt kan laddas snabbt till våra läsare. Vi har haft en sajt som har många år på nacken, säger Markus Hankins, onlinechef på GP, till Dagens Media.

Flera nya tjänster kommer också att införas i och med omgörningen, bland annat ”nyhetsdygnet i bilder”.

– Nu finns fler möjligheter att ta del av ett modernt innehåll. Vi kan jobba mycket mer effektivt med inbäddat material från sociala medier och videomaterial. Det bli mer modernt, som läsarna är vana vid från internationella konkurrenter. Läser man Buzzfeed till vardags och kommer in till en sunkig mobilsajt på GP känns det inte så kul.

GP.se är först ut och sedan är tanken att andra titlar inom Stampen Media ska följa efter. Förhoppningen är också att koncernen ska kunna erbjuda mer flexibla annonsformat i en snyggare miljö i och med omgörningen. Sajtdesignen är gjord av Stampen Digitala Mediers design- och UX-chef Joakim Bäckman.

– Nu kör vi en betaversion. Vi är medvetna om att det finns mycket att fixa och slipa på och varje dag kommer den att förbättras. Om fyra, fem veckor lanserar vi sajten för den breda allmänheten, säger Markus Hankins.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

GP

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.