Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Dagspress

GP krymper redaktionen

Stampen-ägda Göteborgs-Posten tvingas dra ner på personal.

Pär Ullrich


Publicerad: 20 Maj 2014, 12:37
Uppdaterad: 06 December 2015, 12:37

Ämnen i artikeln:

Göteborgs-Posten

Dagens Media har tidigare berättat om att Stampen Media Group sänkt sina kostnader. Under 2013 minskade antalet anställda med 500 personer och kostnaderna sänktes med 460 miljoner kronor.

Nu bantas redaktionen på Göteborgs-Posten, uppger Sveriges Radio. Stampen Local Media ser för tillfället över ett samarbete mellan systertidningar i Västsverige och hur de ska produceras.

I omorganiseringen ingår personalminskningar på huvudkontoret samt 11 redigeringstjänster. Vad som händer med de övertaliga medarbetarna beslutas i början av sommaren.

- Vi gör ett antal utredningar för att se på vilket sätt vi kan driva verksamheten på ett bra sätt med mindre bemanning. Det är en av de frågor vi vill lösa. Vi vill också lösa hur vi kan sänka våra tryckkostnader och hur vi kan förbättra vår distribution. Och därför har vi sagt att innan vi vet vilka förändringar vi vill göra så kan vi inte ge några besked om vilken bemanningspåverkan det får, säger Lena Larsson, vd för Stampen Local Media, till Sveriges Radio.

Ämnen i artikeln:

Göteborgs-Posten

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.