Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Dagspress

Gotlands Allehanda anlitar prisbelönt grävreporter

Gotlands Allehanda tar in grävreportern Erik Palm för att kompetensutveckla sina reportrar i satsningen på grävande journalistik. Projektet är möjligt genom stipendium från Stiftelsen Gotlandspressen.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se


Publicerad: 14 Februari 2017, 08:55
Uppdaterad: 14 Februari 2017, 10:25

Bild 1/2  Eva Buske ser inga problem med att ta emot externa pengar för att finansiera grävsatsningen. Foto: Henrik Radhe

Gotlands Allehanda som är en av landets minsta redaktioner fortsätter sin satsning på grävande journalistik.

Under tre månader kommer den grävande journalisten Erik Palm kompetensutveckla GA:s reportrar samtidigt som han kommer arbeta parallellt som reporter på tidningen.

– Vi har under lång tid satsat hårt på granskande journalistik och Eriks uppdrag är att bredda kunnandet på hela redaktionen, säger Eva Buskas, nyhetschef och ansvarig utgivare på GA, i ett pressmeddelande.

Erik Palm har arbetat på SVT:s Uppdrag granskning, SR:s Kaliber och undervisat vid journalisthögskolan i Stockholm. Han står bland annat bakom prisbelönta dokumentären "Vi gav dom vår pappa" om vinster och bonusar i vårdföretaget Carema, nuvarande Vardaga.

Projektet möjliggörs genom ett stipendium från Stiftelsen Gotlandspressen, en stiftelse som tidigare varit delägare i GA. Stiftelsen delar årligen ut stipendier inom områdena media, gotländsk ungdom, näringsliv och kultur samt organisationer och föreningar.

Eva Buskas ser inte i det här fallet några problem med att projektet finansieras med hjälp av en extern finansiär.

– Dels är stiftelsen vår tidigare ägare, dels är det naturligtvis helt centralt att stipendiet inte på något sätt styr över innehållet i granskningarna, säger hon.

Erik Palm säger i pressmeddelandet att det var en självklarhet att tacka ja till uppdraget då det ligger så rätt i tiden.

– När snabb och billig åsiktsjournalistik växter så mycket på annat håll, känns det så rätt att Gotlands Allehanda istället fortsätter satsa på att utveckla den egna undersökande och faktabaserade journalistiken.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.