Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Göteborgs-Posten värvar från Uppdrag granskning

Publicerad: 16 februari 2022, 09:48

Anna Jaktén vinnar Guldspaden vid Gräv 08.

Foto: Björn Larsson Rosvall / TT

Göteborgs-Posten fortsätter att satsa på grävgruppen. Prisbelönte journalisten Anna Jaktén blir ny grävredaktör på tidningen.


Ämnen i artikeln:

Göteborgs-PostenUppdrag GranskningSVTNyheter

Anna Jaktén har bland annat har vunnit tre guldspadar, Per Wendelpriset och Publicistklubben västras stora pris. Hon har dessutom nominerats till Stora journalistpriset vid två tillfällen. Anna Jaktén kommer närmast från SVT:s ”Uppdrag granskning”, men inledde sin journalistkarriär på just GP för 30 år sedan.

– Som läsare har jag sett hur GP satsar på granskande och fördjupande journalistik. Det ska bli roligt att få vara en del av att den utvecklingen fortsätter. Jag ser en framtidstro inom svensk dagspress som helhet, så kändes det inte för några år sedan, säger Anna Jaktén, i ett pressmeddelande.

Så sent som i november värvade GP också från ”Uppdrag granskning”, då tidningen rekryterade Hans Petersson Hammer till tjänsten som grävchef. I höstas förstärktes grävgruppen även med grävreportern Sofia Boo.

– I vårt strategiarbete som vi fokuserat på de senaste åren ingår att lägga stort fokus på vår fördjupande journalistik. Grävavdelningen är en naturlig och viktig komponent i det arbetet och därför känns det väldigt kul att ytterligare kunna stärka upp med en så skicklig journalist som Anna Jaktén, säger Christofer Ahlqvist, chefredaktör på GP, i pressmeddelandet.

LÄS ÄVEN: GP:s digitala läsaraffär växer – chefredaktören om satsningarna det öppnar för 

Madeleine Nilsson

Redaktör och reporter

madeleine.nilsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev