Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag14.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Gota Media köper Sydöstran

Publicerad: 16 Juli 2009, 06:54
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:18

Genom att köpa Blekinge Media blir Gota Media storägare i Sydöstran och Mediealliansen.


Gota Media köper Förlags Ab Albinsson och Sjöbergs, Fabas, 50-procentiga aktieinnehav i Blekinge Media AB. Därmed får Gota Media 90,1 procent av ägandet i dagstidningen Sydöstran samt 91 procent av ägandet i Mediealliansen. Affären träder i kraft 1 augusti 2009. Sedan tidigare har Gota Media haft ett mindre ägande i Sydöstran.

– Vi hade i praktiken 45 procent ägade förut då vi ägade Blekinge Media AB tillsammans med Fabas, säger Bennie Ohlsson, vd på Gota Media.

Arbetarrörelsens Tidningsstiftelse i Blekinge står kvar med knappt tio procentigt ägande av Sydöstran och har i avtalet garanterats att tidningen på ledarplats fortsatt ska vara socialdemokratisk. Bennie Olhsson ser inga probelm med att Gota Media nu blir ensam mycket stark ägare för flera konkurrerande tidningar.

– Det är långt i från en unik företeelse, vi har det på flera andra orter i landet och det fungerar. Det är en sak hur ägarförhållandet ser ut, en annan hur redaktionerna jobbar.

Mediealliansen är ett säljbolag som säljer annononser till bland annat Blekinge Läns Tidning, BLT, och Sydöstran. Gota Media ägde även tidigare delar av bolaget.

Gota Media äger sedan tidigare bland annat, Blekinge Läns Tidning, Barometern, Borås Tidning och Smålandsposten.

Ola Eriksson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.