Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag15.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Göran Perssons lögn om Aftonbladet – här är ljudklippet

Publicerad: 8 november 2011, 13:56
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:51

Göran Persson dementerade Aftonbladets uppgift om att han ska sluta på JKL. Men den tidigare partiledaren ljög. Det kan dagensmedia.se avslöja tack vare en bandad inspelning av intervjun.


Det var i tisdags förra veckan som Aftonbladet publicerade en artikel där den tidigare S-ledaren Göran Persson berättade om sitt nya liv som bonde. I artikeln säger Göran Persson bland annat att hans tid som konsult på pr-byrån JKL närmar sig sitt slut.

– Ja, jag börjar trots allt närma mig åldern där man måste göra någonting annat, sa Göran Persson till reportern Richard Aschberg.

Bara timmar senare publicerade branschtidningen Resumé en artikel med rubriken "Allt som står i Aftonbladet är inte sant", i vilken Göran Persson dementerade uppgiften.

– Allt som står i Aftonbladets artikel är inte sant. Jag gör ju allt det där på gården, men jag har inga planer på att sluta på JKL. Jag kommer att fortsätta på JKL länge till, sa Göran Persson till Resumé.

Dagensmedia.se har dock tagit del av en baxndad inspelning av intervjun.

På den bandade ljudfilen hörs klart och tydligt att Göran Persson är ordagrant citerad. Göran Perssons uttalande i Resumé – och Bonnier-tidningens hantering av frågan – har gjort Richard Aschberg rejält förbannad.

– Det är helt otroligt att Göran Persson kan säga en sådan sak och det är åt helskotta hur Resumé kan svälja allting utan att kontakta mig först, säger Richard Aschberg till dagensmedia.se.

Förstod Göran Persson inte att du bandade intervjun?

– Jag vet inte. Han kanske är van vid att alla ska tro på honom om han drar till med något.

Richard Aschberg berättar att han försökte komma i kontakt med Resumé efter att han läst artikeln.

– Jag mejlade både chefredaktören Viggo Cavling och Magnus Helander (webbchef) i lördags. De fick också ljudfilen med intervjun, men det mejlet har det inte ens svarat på. De trodde väl att det här bara skulle ebba ut.

Han är mycket kritisk både till publiceringen och Resumés arbetssätt.

– Det är väldigt konstigt att de inte är intresserade av sanningen, de är ju journalister. Att Göran Persson inte talar sanning borde ju vara mycket intressant för dem, säger han.

Viggo Cavling vill inte kommentera kritiken, men Magnus Helander säger till dagensmedia.se att han har tagit del av den bandade intervjun.

– Det har ju varit lite olika bud på hur länge han ska vara kvar. Nu hade han sagt en sak till Aftonbladet och en sak till oss och det jag gjorde var att kontrollera om Aftonbladets version stämde.

Vad säger du om Richard Aschbergs kritik?

– Det är möjligt att jag borde ha ringt till Richard Aschberg, men jag tycker att han kunde hört av sig om han ville ha ett genmäle, säger han och fortsätter:

– Jag förstår att Aftonbladet bandar sådana här intervjuer. Men jag har lyssnat på ljudfilen flera gånger och jag kan fortfarande av det jag hör, inte tolka det som att Göran Persson nu ska sluta på JKL.

Dagensmedia.se söker Göran Persson via hans assistent på JKL, Ulrika Alberts.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.