fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Göran Greider och Jenny Wennberg startar nyhetsbrev

Publicerad: 28 februari 2023, 09:36

”Arbetarbladets och Dala-Demokratens ledarsidor är två av ytterst få motpoler till den nästan totala borgerliga dominansen i svensk press och i debatten”, säger Jenny Wennberg.

Foto: Nicklas Thegerström

Det finns för få vänsterröster i svensk media. Det menar Göran Greider och Jenny Wennberg som startar det gemensamma nyhetsbrevet ”Veckans vänster”.

Ämnen i artikeln:

Göran GreiderBonnier NewsNyheter

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


Dala-Demokratens chefredaktör Göran Greider och Arbetarbladets politiska redaktör Jenny Wennberg startar gemensamt nyhetsbrev. 

Brevet går under namnet ”Veckans vänster” och är en reaktion på att de två vänsterorienterade opinionsbildarna menar att vänsterröster blir allt mer sällsynt i svensk media. 

– Det är helt enkelt så att det finns behov av vänsterröster i ett borgerligt dominerat politiskt medieklimat, säger Göran Greider, i ett pressmeddelande och lyfter att det idag bara är Aftonbladet vars ledarsida är vänster på riksnivå. 

Det första brevet kommer ut den 3 mars och varje fredag framöver. Brevet, som går ut till Dala-Demokratens och Arbetarbladets läsare, kommer att bestå av ledartexter från Göran Greider och Jenny Wennberg samt texter från gästskribenter. Riksdagsledamöterna Sofie Eriksson (S) och Kajsa Fredholm (V) samt Dala-Demokratens ekonomijournalist Per Lindvall är exempel på återkommande skribenter. 

– Arbetarbladets och Dala-Demokratens ledarsidor är två av ytterst få motpoler till den nästan totala borgerliga dominansen i svensk press och i debatten. Det är viktigt att nå ut så brett som möjligt med de röster som finns på vänsterkanten och det här är ytterligare en plattform för det, säger Jenny Wennberg.

De lokala titlarna Dala-Demokraten och Arbetarbladet ägs av Bonnier News Local. 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev