Golf Digests olyckliga timing

2009-12-08 13:30  

”10 tips Obama can take from Tiger”. Så lyder omslagstexten på januarinumret av golftidningen Golf Digest.

Januarinumret av Golf Digest trycktes långt innan golfstjärnan Tiger Woods körde in i en vattenpost och ett träd utanför sitt hem, efter att, enligt amerikanska tidningar, ha bråkat med sin svenska fru Elin Nordegren om en påstådd otrohetsaffär.

Enligt Pressbyrån blogg Sidbloggen, kan man i artikeln läsa att ”Tiger never does anything that would make him ridiculous”.

Så här i efterhand framstår kanske inte Tiger Woods som en självklar förebild för USA:s president Barack Obama.

Det inser även Golf Digests redaktion. I sin blogg förklarar chefredaktörern att januarinumret, vars omslag pryds av ett montage med Woods som caddie åt Obama, gick till trycket redan den 14 november.

Tidningen har också valt att publicera de många mail som har kommit in till redaktionen, där läsarna uttrycker sin besvikelse mot Tiger Woods, och mot Golf Digest för publiceringen. Breven har publicerats på redaktionens blogg.

”10 tips Obama can take from Tiger... DON'T GET CAUGHT!”, skriver en av läsarna.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt