Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag14.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Glenn Hysén: "Jag är ju ingen jävla dataexpert"

Publicerad: 29 Augusti 2012, 08:28
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:13

Glenn Hysén och Johanna Bäckström Lerneby har rekryterats som nya krönikörer i GT. För dagensmedia.se berättar Glenn Hysén om sin vånda över att skriva – och om den uppmärksammade Hitler-tweeten.


Ämnen i artikeln:

ExpressenGTGuldspadenGlenn Hysén

Det är inför hösten som GT rekryterat Glenn Hysén som återkommande krönikör på fredagarna. Dessutom har tidningen också rekryterat Johanna Bäckström Lerneby, dubbel guldspadevinnare och reporter på "Uppdrag granskning".

Dagensmedia.se ringde upp Glenn Hysén för att höra om det nya giget.

– Ja fan, det ska bli spännande och inspirerande. Det är alltid kul att hitta på nya grejer, säger han.

Vad ska du skriva om?

– Oj det vet jag inte, jag har inte skrivit krönikor förut. Jag får skjuta lite på handbollen men jag kommer väl på någonting.

Jag har hört att du våndas lite över att skriva?

– Ja, jag är ju inte någon jävla dataexpert. Det tar ju fan en timme att skriva en mening. Det blir väl till att sätta sig på nätterna.

Det kanske är bra att det går lite sakta ibland?

– Ja, man ska väl inte ha panik.

Glenn Hysén berättar att det var GT som hörde av sig med förfrågan.

– Ja de ringde mig och jag tänkte väl över det ett tag. Fan, det är ju så mycket annat, jag hinner knappt andas för tillfället. Men jag sa ja i ett svagt ögonblick och det går ju inte att ångra sig innan man börjat med något. Vi får väl se vad som händer, säger han och skrattar.

Till vardags är Glenn Hysén också en flitig användare av Twitter. Något som många uppmärksammades på när han i förra veckan skrev en tweet som snart spreds som en löpeld.

"Tittar på ett program på NATIONAL GEORAFIC, om konsentrationsläger. Hitler. Fy fan va fittigt, d e röva. Ha d gott. Glenn", skrev han.

Tweeten plockades upp av flera medier och blev dessutom gjord till en tatuering under Filip och Fredriks "Breaking News" i Kanal 5.

I dag säger Glenn Hysén att det är "skadat att en sådan grej kan bli så stor".

– Det var inte alls meningen. Jag låg och tittade på det där programmet och kände mig som skit och var allmänt deppig. När jag satt där och deppade ihop skrev jag någonting. Jag fattar ingenting, 99,9 procent har väl samma uppfattning så jag förstår inte vad grejen är.

Det kanske var ordvalet?

– Ja, fittigt. Men det är sånt som kommer till en när man är i en sån där situation.

GT:s chefredaktör Frida Boisen är nöjd med rekryteringarna.

– Jag är stolt över att ha rekryterat Johanna som krönikör till GT. Hon är en av Sveriges absolut bästa grävande journalister som stått för några av de största avslöjandena de senaste åren, säger hon och fortsätter:

– Det finns bara en Glenn Hysén och han är underbar. Han talar i rubriker, han har ett hjärta av guld och är en av de absolut roligaste människorna jag känner. Dessutom är Glenn hundra procent Göteborg, Det går inte att inte älska honom. Han är mitt i prick för våra läsare,

Glenn Hyséns debutkrönika publiceras på fredag.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.