onsdag22 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Gammal penis i brevlåda gav Gefle Dagblad oväntat lyft: "Den bara dök upp"

Publicerad: 14 oktober 2014, 06:29
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:26

Plötsligt har en artikel från 2005 dykt upp på Gefle Dagblads mest lästa-lista. Nyhetschefen Magnus Lundquist är både förvånad och inte.

Ämnen i artikeln:

Gefle Dagblad

DT

Dante Thomsen


– Kom och titta och lukta på en julkorv.

Så ropade mannen när han i december 2004 stoppade sin penis i brevinkastet hos ett par på Drottninggatan.

Nu har Gefle Dagblads artikel om penisdådet, som publicerades i januari 2005, plötsligt seglat upp på tidningens lista över mest lästa artiklar.

Magnus Lundquist är nyhetschef på GD:

– Den bara dök upp där, säger han till Dagens Media.

Enligt Magnus Lundquist är det någon som länkat till artikeln på Reddit vilket är förklaringen till att artikeln plötsligt blivit en klickraket.

– Men varför det kom nu är helt oklart. Det är väldigt förvånande. Särskilt eftersom att den inte är kopplad till till något annat. Den här har någon bara hittat, men det är ju ett litet guldkorn.

Redan i helgen började artikeln, som har rubriken "41-åring anhållen för ofredande via brevlåda", rusa i GD:s statistik.

– Vi tänkte bara att "vad är det frågan om?". Eftersom att den är så gammal kan vi inte heller redigera den som vi vill. Vi brukar lägga till att det är en gammal artikel under ingressen vilket vi har gjort men det går inte att feta den delen av texten.

Artikeln har dock inte blivit någon delningsraket – än så länge.

– All trafik kommer i princip från Reddit.

Vad är det som är så kul med artikeln?

– Ja du, att någon går runt och stoppar snoppen i brevinkast och inte gör någon hemlighet av att man tycker att det är en bra idé. Det finns olika sorters polisartiklar men det här tillhör verkligen det mer unika. Att han gör resan till Stockholm och säger det som han gör i förhöret är ju helt fantastiskt. Det här var inget han gjorde på fyllan utan ett planerat dåd, han var verkligen hängiven sin sak. Det vore intressant att veta vad han gör i dag.

Kanske läge för en uppföljning?

– Ja vi får fundera på det.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev